Efektívnosť výroby potravín môže zvýšiť iba jej zásadná reštrukturalizácia - Mičulík, Milan
Náklady na poľnohospodársku výrobu. Význam kalkulácie vlastných nákladov v poľnohospodárstve. Výnosy a náklady v r. 1994. Nízka úžitkovosť zvierat (chov hovädzieho dobytka). Poľnohospodárstvo - najväčší znečisťovateľ životného prostredia. Zmena štruktúry rastlinnej výroby. Nárast plochy obilnín, slnečnice, repky ozimnej, zeleniny a strukovín. Pokles plochy cukrovej repy, zemiakov a niektorých kęmnych plodín.