Slimačia privatizácia v poľnohospodárstve Najskôr treba dokázať vlastníctvo, až potom možno na pôde hospodáriť - Chudý, V.
Zložitý proces privatizácie v odvetví poľnohospodárstva na Slovensku v druhej vlne. Neujasnenosť majetkovoprávnych vzťahov. Dôležitosť vysporiadania vlastníckych vzťahov u podnikov, hospodáriacich na pôde. Uskutočňovanie privatizácie poľnohospodárstva štandardnými i neštandardnými metódami. Metódy a formy privatizácie. Privatizácia štátnych majetkov. Pretransformovanie Semenárskeho štátneho majetku Topoľčany na a.s. OSIVÁR. Poslanie a zámery Združenia vlastníkov pôdy a agropodnikateľov Slovenska.