Slovenské potravinárstvo čaká náročná úloha prispôsobiť sa normám Európskej únie - Kerekréty, J.
Kontrola kvality za bývalej, centrálne riadenej výroby, a v trhovom mechanizme. Potreba priblíženia potravinárskej legislatívy k zákonom EÚ. Jednotný postup pri zabezpečovaní kvality potravín. Vedecky prepracovaný systém zabezpečovania zdravotnej neškodnosti potravín - Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). Normy radu ISO 9000 - riadenie a systém zabezpečovania kvality. Firma Bureau Veritas Slovakia - zavádzanie systémov kvality a certifikácie podľa noriem radu ISO 9000.