Marketingový manažment je na Slovensku v postavení misionára - Zajac-Vanka, P.
Úplne rozvinuté funkcie marketingu ako riadiacej koncepcie, ktoré prechádzajú do marketingovo riadenej firmy a totálnej orientácie na zákazníka, sa v slovenskej podnikateľskej praxi nevyskytujú. Podcenenie vedomostí o marketingovom manažmente v slovenskom podnikateľskom prostredí.