Priamy marketing zvyšuje adresnosť oslovenia potenciálneho zákazníka - Črep, I.
Direct Marketing (priamy marketing) - interaktívny marketingový systém - umožňuje priamu komunikáciu so spotrebiteľom. Druhy priameho marketingu: direct mail, priama distribúcia, telemarketing, faxmailing, katalógový marketing, direct marketing v rozhlase, novinách a časopisoch, teleshoping, elektronický marketing a objednávkové automaty. Integrovaný prístup v marketingovej komunikácii. Direct response - priama odozva - jedna z metód priameho marketingu.