Lavínovitá podpora slovenského exportu Proexportné opatrenia nadobudli konkrétny tvar - Bartl, J.
Vytváranie optimálnych podmienok na podporu slovenského exportu. Problémy pri tvorbe štátneho manažmentu. Pôsobenie obchodnej diplomacie v zahraniční. Objem vývozu slovenských firiem. Analýza činnosti obchodno-ekonomických oddelení (OBEO) slovenských zastupiteľských úradov. Hlavné úlohy OBEO. Úloha Rady vlády SR na podporu exportu. Štátny program podpory exportu. Základné strategické ciele vo vytváraní podmienok na podporu exportu. Systémové nástroje podpory exportu.