Stanovení a účtování kurzových rozdílů u občanských sdružení - Tuček, V.
Stanovenie kurzu českej koruny podľa vyhlášky MF ČR č.j. 281/19 441/1994 z 5.4.1994. Výklad ustanovenia zákona o použití kurzového lístka. Stanovenie druhu kurzu - devízy-predaj, devízy-nákup, devízy-stred, valuty-stred, alebo valuty-nákup. Pokladničná operácia v cudzej mene pri použití denných kurzov. Výpočet kurzového rozdielu zo zostatkov účtov 211, 221, 335 a 378. Kurzové rozdiely pri obstaraní majetku - denné kurzy, pri obstaraní služieb, vlastných výkonov, v prípade prijatia úveru. Prehľad použitých skratiek a účtov.