Emiráty Hospodársky profil a obchodné vzťahy
Z obsahu mimoriadnej sekcie: V oblasti Arabského zálivu sa otvárajú nové možnosti. Dva slovenské veľtrhy v Spojených arabských emirátoch (SAE). Emirátom sa za štvrťstoročie vývoja podarilo premeniť na modernú krajinu. Investície v r. 1993 tvorili jednu štvrtinu domáceho produktu SAE. Rozvoj priemyslu. Moderná infraštruktúra priťahuje obchodníkov. Turistika v SAE. Centrálna banka podporuje zlučovanie finančných ústavov. Vývoj menového kurzu. Podmienky podnikania v zóne voľného obchodu Jebel Ali.