Príprava na kapitalizmus 21. storočia. 2 - Klinec, I.
Základné poznatky o princípoch a zákonitostiach vytvárania a fungovania globálnej ekonomiky v knihe Dielo národov (Príprava na kapitalizmus 21. storočia) od amerického ekonóma Roberta B. Reicha z r. 1991. Globálna sieť - nová organizačná štruktúra svetovej ekonomiky. Zmeny v oblasti pracovných síl. Kritika mýtu "voľného trhu". Zmeny distribúcie bohatstva. Nové ekonomické myslenie.