Vstup "socialistickej" Európy do EÚ pred rokom 2000 len utópiou - Pintér, M.
Spomalenie procesu integrácie postkomunistických krajín do Európskej únie. Širší a ťažšie prekonateľný rozdiel medzi ekonomickým potenciálom východnej Európy a EÚ, než sa predpokladalo. Inštitucionálne reformy EÚ. Hlavné body asociačnej dohody. Kalendár integrácie krajín EE-9 do EÚ.