Výhody a nevýhody vstupu do Európskej únie - Hinzeller, Gabriel
Výhody a nevýhody, ktoré očakáva Slovensko od vstupu do EÚ. Nevýhody: náklady na vytvorenie spoločnej meny (ECU), rast nezamestnanosti (lacná pracovná sila), rozdielne miery ekonomického rastu jednotlivých krajín. Výhody: zaniknú problémy s výmenou národných mien a cenovou diskrimináciou.