Vývoj ekonomiky a změny vnějších ekonomických vztahů zemí střední a východní Evropy - Lašek, Josef
Charakteristika ekonomického vývoja štátov strednej a východnej Európy v procese transformácie a východiská pre ďalšie teoretické zovšeobecnenia celkového procesu transformácie ekonomických systémov. Ekonomický rast a štruktúrne zmeny v procese transformácie. Prehľad o vývoji hrubej produkcie priemyslu a poľnohospodárstva. Vývoj HDP vo vybraných transformujúcich sa krajinách. Medzinárodné ekonomické vzťahy krajín strednej a východnej Európy. Medzinárodný obchod a jeho tovarová štruktúra v krajinách strednej a východnej Európy. Implikácia na ekonomiku ČR.