Vývoj mezinárodní ekonomické integrace v západní Evropě - Jakš, Jaroslav
Hlavné smery vývoja integračného procesu v rámci Európskej únie a problémy pripravovanej reformy, ako i vzťahy medzi EÚ a transformujúcimi sa ekonomikami. Problémy ďalšieho vývoja Európskej únie. Náročnosť podmienok členstva v EÚ. Smerovanie ČR k plnému členstvu v EÚ a úlohy z toho vyplývajúce.