Umelecký výkon ako nehmotný majetok Právo výkonného umelca nie je autorským právom, ale osobitným ochranným právom - Vyparina, S.
Práva príbuzné autorským právam napr. umeleckých výkonov hercov spevákov. Vznik práva výkonného umelca. Právo výkonného umelca nie je autorským právom, ale osobitným ochranným právom. Predmet práv výkonných umelcov podľa autorského zákona. Použitie výkonov výkonných umelcov s ich privolením. Práva výrobcov zvukových záznamov. Výkon organizačného a technického charakteru. Rozhlasové a televízne organizácie a ich predmet práv.