Zisk a ztráta v tichém společenství - Dědič, J.
Tichý spoločník - podiel na zisku alebo strate spoločnosti, zdanenie, použitie podielu na zisku na zvýšenie vkladu do výšky pôvodného vkladu, ktorý bol skrátený o podiel na strate alebo na iné zvyšovanie vkladu. Podiel na zisku alebo strate tichého spoločníka v komanditnej spoločnosti, v spoločnosti s ručením obmedzeným, v akciovej spoločnosti a v družstve. Podiel na rozdelenom zisku minulých rokov, ak je podnikateľom fyzická alebo právnická osoba. Povinnosť tichého spoločníka uhradiť podiel na strate.