Pojištění jako nástroj dosažení podnikových cílů - Matějčková, H.
Rozhovor s ing. H. Matějčkovou zo Živnostenskej poisťovne. Základné ciele podniku, ktorý chce obstáť na trhu. Poistenie priemyselných a podnikateľských rizík. Poistenie zákonné, dobrovoľné a povinné. Hlavné druhy poistenia pre podnikateľov podľa občianskeho zákonníka - poistenie majetku, poistenie osôb a poistenie zodpovednosti za škody. Význam rizika v poistení. Poistné nebezpečenstvo. Poistná hodnota. Poistná čiastka. Určenie poistnej čiastky ak podnikateľ je alebo nie je platcom dane z pridanej hodnoty. Podpoistenie. Poistenie na prvé riziko.