Žiadna nedá viac ako môže sľúbiť Dobrý informačný systém a jasný tok peňazí - Krištofičová, Dagmar
Základné otázky zdravotného poistenia upravuje zákon č.273/1994 Z.z. Štátne i neštátne zdravotné poisťovne. Fungovanie zdravotných poisťovní, ktoré sú členmi Združenia zdravotných poisťovní (okrem VšZP), umožňujú funkčné informačné systémy. Pripravovaná novela zákona č.273/1994 Z.z., ktorá môže sťažiť podmienky vzniku novým poisťovniam.