O ekonomike rozhoduje (aj) vzdelanie a veda - Majtán, M.
Vysoké vzdelanostné parametre na Slovensku. Odchýlka od všeobecne platnej korelácie výsledkov ekonomiky aj sociálneho rozvoja so vzdelanostnou úrovňou obyvateľstva. V 90. rokoch sa dostatočne nezabezpečuje a neobnovuje kvalitatívna stránka vzdelanostnej úrovne. Zvýšením miezd v školstve by sa odstránila nespravodlivá deformácia.