Problematické školství Slovensko - Zábojníková, M.
Dnešné školstvo je v rozhodujúcej miere závislé od úrovne štátneho rozpočtu. Nedostatok finančných prostriedkov nepriaznivo vplýva na plnenie úloh, ktoré školstvo v spoločnosti má. Práca učiteľov je stále podhodnotená - odliv odborníkov zo školstva. Absencia cudzích lektorov - nevyhovujúca legislatíva. Problémy materských škôl. Problémy súkromných škôl. Drahé cestovné, stravné i ubytovanie na internátoch. Absencia systémových a vecných zmien v školstve.