Forecasting - veda či umenie? - Gregor, M.
Potreba hľadať odpovede na otázky budúcnosti - krátkodobé predpovede - forecasting, dlhodobé výhľady - prognózy, scenáre či vízie. Predpovede trendov budúcnosti - lepšie východiskové postavenie pre podnik a podnikanie. Charakteristika forecastingu a jeho úlohy. Situovanie forecastingu v podniku. Prehľad a porovnanie softwarových riešení pre forecasting (Forecast Pro, Autobox 3.0, SmartForecast 3, Autocast II, SCA-Expert).