Legislatíva účtovníctva v Európskej únii. 6 - Farkaš, Richard
Stanovenie voliteľnosti alebo povinnosti aktivovania hodnoty obchodu alebo firmy. Aktivovanie nehmotného investičného majetku vytvoreného vlastnou činnosťou v Nemecku, Francúzsku, Holandsku, Belgicku, Luxembursku, Veľkej Británii, Dánsku a Slovenskej republike - voliteľnosť, povinnosť alebo zákaz. Bilancovanie odložených daní - povinnosť, voliteľnosť a zákaz aktivovania alebo pasivovania rezervy. Bilancovanie nákladových rezerv. Bilancovanie mimoriadnych oprávok prípustných podľa daňových predpisov k investičnému a obežnému majetku.