Slovnaft sa v minulom roku odrazil od dna - Hajko, J.
Rok 1994 bol veľmi úspešný pre Slovnaft - zvýšenie výnosov a zdvojnásobenie zisku. Od r.1993 polovica dovozu vlastnými silami. Uplatnenie výrobkov Slovnaftu na domácom a zahraničnom trhu. Úverová politika spoločnosti - vlastné zdroje a zahraničné úvery. Decentralizácia v organizačnej štruktúre spoločnosti. Rast priemernej mzdy. FNM - dominantný akcionár Slovnaftu (73,6 perc. základného imania spol.). FNM a privatizácia Slovnaftu.