Analýza kapitálové struktury českých firem - Krauseová, Jaruše
Vývoj kapitálovej štruktúry firiem v r. 1990-1993. Skúmanie kapitálovej štruktúry sa spája s veľkosťou zadlženia (miera zadlženia). Analýza miery zadlženia: obrat majetku, ziskovosť, rast, veľkosť, nestálosť. Súčasná kapitálová štruktúra privatizovaných podnikov: vlastný kapitál, emisia akcií (výplata dividend), emisia dlhopisov, úvery.