Mez - limit solventnosti Výňatek z článku J.C. Johela: Mez solventnosti - nástroj finanční analýzy a rozhodovací model, uveřejněného v č. 12/1994 Revue Francaise de Comptabilité
Vymedzenie pojmu bod zvratu a jeho určenie. Fixné náklady, nepeňažné (kalkulačné náklady), prah likvidity a solventnosti, daň z pridanej hodnoty.