Sprivatizovali dlhy a pracovné sily Odpísaný rožňavský GEMTEX kúpili potomkovia Viliama Tella - Matejovič, R.
Švajčiarska holdingová spoločnosť Schiesser Eminence Holding stopercentne sprivatizovala pletiarenský podnik GEMTEX, a.s. Rožňava. Priebeh privatizačného procesu, uhradenie pohľadávok Gemtexu novým majiteľom. Modernizácia a výrobný program. Dcérske spoločnosti holdingu. Vývoz do krajín Európskej únie.