Potreby zdravotne postihnutých občanov a východiská ich uspokojovania. 1 - Repková, Kvetoslava
Teoreticko-vedecké východiská štúdia ľudských potrieb. Základný pojmový rámec modernej motivačnej teórie. Postavenie spoločnosti pri uspokojovaní potrieb jej členov. Potreby zdravotne postihnutých občanov z hľadiska možných štátnych intervencií v oblasti sociálneho zabezpečenia. Oblasti kompenzácie, na ktoré je zameraný dnešný systém sociálnej starostlivosti.