Štvrtá svetová konferencia OSN o ženách - Vranová, Z.
Priebeh konferencie OSN o ženách, ktorá sa konala v Pekingu. História konferencií o ženách. Prípravný proces 4. svetovej konferencie o ženách. Súčasť zapojenia sa Slovenska do prípravného procesu konferencie, vypracovanie Národnej správy o postavení žien. Delegácia Slovenskej republiky. Formulácia 12 kritických oblastí záujmu, ktoré boli na konferencii prerokované v rámci Akčnej platformy.