Projekt určovania životného minima v podmienkach Slovenskej republiky - Ihnátová, Anna
Určovanie životného minima v podmienkach SR, podľa projektu MPSVR SR. Projekt zahŕňa návrh prístupov ku kvantifikáci a objektivizácii súm životného minima. Opodstatnenosť kvalitatívnych zmien v oblasti životného minima. Od r.1991 pretrváva stav, keď sa popri termíne sociálna odkázanosť používa termín životné minimum. Zákony a vyhlášky upravujúce podmienky poskytovania sociálnych služieb a príspevkov. Stanovenie sumy životného minima komparáciou výstupov relatívnej a normatívnej metódy.