Teória racionálnych očakávaní a jej význam pre menovú politiku - Hlavatá, Irena
Vývoj teórie racionálnych očakávaní. Jej vplyv na rozhodovanie, ciele menovej politiky a konanie emisnej banky. Zmysel teórie racionálnych očakávaní. Racionálne očakávania a hospodárska politika. Vplyv očakávanej a neočakávanej politiky v 3 modeloch: 1. v tzv. novom klasickom makroekonomickom modeli, 2. v neklasickom modeli racionálnych očakávaní, 3. v tzv. tradičnom modeli.