Vysokú mieru nezamestnanosti nemožno riešiť bez štruktúrnej reformy - Mašlejová, M.
Prehľad o trhu práce a sociálnej politike na Slovensku v r. 1994 - analýza vypracovaná OECD, ILO, Svetovou bankou a členskými krajinami OECD. Globálny problém - vysoká miera nezamestnanosti vo svete. Desatoro pre proces štruktúrnych reforiem. Poučenie pre Slovensko. Výnosnosť investícií do ľudských zdrojov. Štúdia OECD o pracovných miestach: Svedectvo a vysvetlenie z r. 1994.