Od euroregionů k Evropě partnerství - Adamčík, S.
Nové názory, poznatky a skúsenosti nemeckých predstaviteľov na česko-nemeckom seminári Európskeho domu k zakladaniu euroregiónov a prehlbovaniu partnerstva obyvateľov pohraničných regiónov. Budovanie siete hraničných prechodov ako prvý predpoklad rozvoja pohraničnej spolupráce. Živelný vznik euroregiónov na česko-nemeckom pohraničí bez legislatívnej podpory českej vlády. Kritické miesta euroregiónov. Princíp subsidiarity. Niektoré príklady partnerstva medzi nemeckými a francúzskymi euroregiónmi. Prehľad euroregiónov na hraniciach ČR a Rakúska, Nemecka a Poľska.