Regionální politika: Jaký přístup po Maastrichtu a Essenu? - Adamčík, S.
Vplyv integračných procesov v Európe na hospodársku politiku ČR. Posúdenie možností vplyvu na regionálnu hospodársku politiku ČR. Existencia silnej regionálnej hospodárskej politiky v krajinách EÚ, zvlášť v Nemecku. Prístupy k regionálnej politike v EÚ. Význam Maastrichtu a Biela kniha z Essenu. Uplatňovanie princípu subsidiarity - obrat v politike EÚ. Regionálna hospodárska politika ČR vo svetle uplatnenia princípu subsidiarity a endogénneho prístupu.