Zaměření regionální politiky v zemědělství - Hrabánková, M.
Ciele regionálnej politiky zamerané na redukciu priestorovej nevyváženosti jednotlivých regiónov. Regionálna politika českého poľnohospodárstva. Okruh problémov spojených s riešením poľnohospodárstva v regiónoch. Uplatňovanie princípov voľného trhu. Postupný útlm poľnohospodárskej výroby a potreba prepracovania útlmových programov. Zvyšovanie podielu poľnohospodárskej pôdy v krajinách EÚ, ktorá nie je určená pre poľnohospodársku výrobu (tzv. LFA -Less Favoured Areas).