Súdni znalci, nezávislé povolanie - Trubáček, M.
Predpokladom výkonu znaleckej činnosti sú nielen odborné znalosti, ale aj morálne vlastnosti znalcov. Znalci musia rešpektovať príslušné zákony, vyhlášky a predpisy. Zákon č. 36/1967 Zb. o znalcoch a tlmočníkoch. Oceňovacie kritériá. Následky nesprávnych ohodnotení. Primerané honoráre znalcov v zahraničí pomáhajú zachovať ich nezávislosť.