Deregulace bankovnictví pokračuje vnitřními modely tržního rizika - Jílek, Josef
Dokument Výboru pre bankový dohľad pri Bank for International Settlement (BIS.). Návrh k dodatku k tzv. Capital Accord, ktorého obsahom je stanovenie požiadaviek na kapitál banky vzhľadom k trhovému riziku. Význam bankového dohľadu vo finančnom sektore. Riziko bánk. Medzinárodná úroveň merania rizík. Opatrenia ČNB o kapitálovej primeranosti. Definícia kapitálovej primeranosti. Kapitálová primeranosť podľa Výboru a EÚ - schéma. Oddelenie obchodných a "bankových" aktivít. Štandardná a modelová metóda stanovenia trhového rizika.