Európska banka zostala v službách slovenskej ekonomiky, obchodný názov finančného ústavu má vo svete dobrý zvuk - Pumová, A.
Vznik ČSOB. Dôležité operácie vykonávané do roku 1991. Vývoj ČSOB po roku 1993. Štruktúra akcionárov ČSOB. Úverové zdroje zo zahraničia. Postup banky pri vládnych zahraničných pohľadávkach. Opatrenia na ozdravenie portfólií bánk od rizikových úverov. Pokračovanie clearingového zúčtovania medzi ČR a SR. Zameranie banky. Obchodné vzťahy. Záruky na úvery. Transformácia ČSOB.