Možnosti propojování bankovních a pojišťovacích činností v české ekonomice - Kolcunová, Eva
Banková holdingová spoločnosť (BHS) - dôsledok integračných tendencií medzi bankovým a poisťovacím sektorom. BHS závisí na 3 faktoroch: historickom (absencia), organizačnom (finančná legislatíva) a ekonomickom (ekonomický systém krajiny a zvolený typ stratégie prepojenia bankového a poisťovacieho sektora). Analýza bankového sektora a poistného trhu. Sedem typov stratégie prepojenia obidvoch sektorov.