Nástroje platobného styku so zahraničím
Hlavné osobitosti záväzkových vzťahov v medzinárodnom obchodnom styku: spôsoby úpravy týchto vzťahov; stanovenie práva; obchodné zvyklosti; spôsoby riešenia sporov; spôsob platenia za tovar. Spôsoby uskutočňovania platieb. Bezhotovostný platobný styk. Riziká pri obchodnom kontrakte: trhové riziko, riziko inflácie, riziko kurzové, komerčné riziká, riziko obchodno-politické, riziko politické. Členenie bankových nástrojov: záväzkové, nezáväzkové.