Problémy s liberalizací bankovních služeb v EU - Tomášek, M.
Liberalizácia trhov v prospech poskytovania finančných služieb EÚ. Príprava jednotného vnútorného trhu v r. 1985-1993. Potreba účinného systému bankového dohľadu. Zásada kontroly domovským členským štátom (vydávanie bankových licencií, kontrola účtovníctva, sledovanie vnútorného vedenia podniku a finančných noriem). Dokončenie procesu budovania európskej menovej únie - vplyv na finančné služby.