Zaťaženie najväčších bánk platobnou neschopnosťou podnikov sa dostalo na hranicu únosnosti - Kovalčík, J.
Problém platobnej neschopnosti podnikov SR. Odsúvanie riešenia problému jednotlivými vládami. Naliehavá potreba systémového riešenia problému a prijatia opatrení, najmä legislatívnych. Platobná neschopnosť a úloha bánk. Problém zlých úverov, genéza problému. Nerešpektovanie zákona o účtovníctve. Bankový dohľad a jeho aktivity. Zdroje a krytie rizík.