K 50. výročí měnové reformy v roce 1945 - Půlpánová, S.
Príprava na menovú reformu od r. 1941 do októbra 1945. Zásady menovej reformy a jej realizácia. Menový vývoj do vzniku Likvidačného fondu menového (do r. 1947). Dávka z majetku a z prírastku ako súčasť menovej reformy. Úlohy Likvidačného fondu menového.