Moderné finančné teórie o kapitálovom trhu - Chovancová, Božena
Moderná finančná teória rieši mnohé nejasné problémy kapitálového trhu. Hlavným problémom je ohodnotenie akcií a cenných papierov, ktorý sa zakladá na hypotéze náhodnej cesty. Technická a fundamentálna analýza. Východiská teórie efektívnych (dokonalých) trhov. Teória racionálnych očakávaní a kapitálový trh. Snaha teoretikov a praktikov nájsť syntézu v teoretickej a praktickej rovine.