Určovanie hodnoty akcií Najdôležitejšími faktormi ovplyvňujúcimi ich hodnotu sú budúce príjmy akcionára - Kolárik, J.
Vplyv na cenu akcií na trhu. Určenie výšky dividendy. Model nekonečného trhu konštantných dividend. Výpočet ceny akcie na základe známeho konečného trhu dividend. Zmiešaný model. Model pre akcie, ktoré nevyplácajú žiadne dividendy.