Finančná analýza a analýza rizika - Halúska, A.
Základné postupy vykonávania analýz žiadostí o úver založené na tzv. 5P/5C prístupe (jeden z medzinárodne uznávaných analytických postupov). Založený je na preverovaní: 1. žiadateľa o úver (People/Charakter), 2. účelu požadovaného úveru (Purpose/Capacity), 3. zdroja splácania úveru (Payment/Capital), 4. spôsobu zaručenia zaplatenia (Protection/Collateral), 5. celkovej perspektívy a podmienok prípadu (Perspective/Condition).