Bez dobrovoľníkov by väčšina mimovládnych organizácií prestala pracovať - Čalfová, J.
Mimovládne organizácie na Slovensku sa venujú výchove a vzdelávaniu, charite, sociálnemu zabezpečeniu a zdravotne postihnutým. Článok obsahuje výsledky sociologického výskumu agentúry Focus, zameraného na postoje obyvateľov SR k dobrovoľníctvu a na problémy organizácií sociálnej starostlivosti. Oblasti práce dobrovoľníkov, ich motivácia. Medzinárodné porovnanie.