Požiadavka: výraznejšia angažovanosť štátu - Kozubová, J.
Nízka podnikateľská kultúra, roztrieštenosť regionálneho turizmu a nedostatok zdrojov na podporu cestovného ruchu v SR. Nové pracovné príležitosti. Optimálna organizačná štruktúra CR na úrovni štátu (úlohy národného úradu pre CR v podmienkach SR). Regionálne organizácie CR. Nevyužitý turistický potenciál SR.