Lichotivá štatistika nemieni zmeniť náladu Na poli zahraničného obchodu má zakvitnúť štátna podpora exportu - Burda, Štefan
Prírastok vývozu podľa smerovania do zahraničia: vyspelé trhové ekonomiky, rozvojové ekonomiky, postkomunistické ekonomiky, z toho ČR. Rozdelenie prírastku vývozu podľa krajín s vyspelou ekonomikou: EÚ, EZVO, USA a Kanada, ostatné štáty s vyspelou ekonomikou. Podiel vývozu na vytvorenom hrubom domácom produkte na Slovensku. Exportná výkonnosť v priemysle. Bilancia zahraničného obchodu SR. Dovoz z postkomunistických krajín a z krajín s vyspelou trhovou ekonomikou. Aktualizácia podpory exportného programu, zavedenie systémových nástrojov podpory exportu.