Česko-Slovenský obchod Údaje rozdílné a přesto správné - Straka, M.
Rozdielne údaje o vzájomnom obchode medzi Českou republikou a Slovenskom. Slovensko uvádza pravidelne aktívnu bilanciu s ČR. Podľa údajov ČR je v obchodnej bilancii aktívum, ale na clearingovom účte pasívum. Na prvý pohľad paradoxné údaje, údaje ČR i SR sú v zásade správne. Faktory, ktoré ovplyvňujú tieto údaje. Vykazovanie priamych reexportov. Vykazovanie dovozu. Stav clearingového účtu. Bilancia za tovar pôvodom v ČR, resp. SR v roku 1993. Rekapitulácia údajov o vzájomnom obchode za rok 1994-1995.