Péče o zahraniční investice ve světě Právní status podniků se zahraničním kapitálem v různých zemích
Niekoľko typov legislatívnych aktov medzinárodného charakteru upravujúcich zahraničné investície: multinacionálne, regionálne, dvojstranné. Dohody a dokumenty zaradené v menovaných skupinách. Legislatíva v jednotlivých vyspelých krajinách. Zahraničný kapitál a investori v bývalých postkomunistických krajinách, východoeurópskych, stredoázijských republikách, Kórejskej ľudovodemokratickej republike, Číne, Vietname, na Kube.