Systémový a výkonnostní aspekt úsilí o integraci EU - Klíma, P.
Proces pridružovania sa krajín do Európskej únie. Dohoda o pridružení ČR k EÚ platná od 1.2.1995. Ekonomická teória integrácií rozpracováva komplikované otázky združovania partnerov rôznej ekonomickej sily. Podmienky Dohody o pridružení. Systémové aspekty Dohody o pridružení. Predpoklady rozvoja spolupráce v rámci Európskej dohody v oblasti finančnej spolupráce. Biela kniha, dokument, ktorý predložila EÚ v apríli 1995 pridruženým krajinám. Stav pripravenosti ČR.